Funderingskracht is in opdracht van de gemeente Rotterdam bij u in de buurt om u te informeren over en te begeleiden naar gezamenlijk en gesubsidieerd funderingsonderzoek. De gemeente Rotterdam subsidieert onder enkele voorwaarden maximaal 75% van de onderzoekskosten.
Via deze website houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen in uw buurt. Hieronder vindt u alle informatie over ons project. Ook plaatsen wij de nieuwsbrieven die u per post ontvangt online. Deze zijn terug te vinden onder het kopje nieuwsbrieven.
Online bijeenkomsten terugkijken? Dat kan op elk moment dat u uitkomt!
Informatiebijeenkomst van 16 april
Op dinsdag 16 april was de online informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst informeerden wij eigenaren over:
Houten paalfundering en de mogelijk risico’s van funderingsproblemen;
Funderingsonderzoek;
Subsidie van de gemeente Rotterdam voor gezamenlijk funderingsonderzoek.
Op dinsdag 18 juni was de online verdiepingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst gingen wij dieper in op wat het funderingsonderzoek inhoudt en wat er nou eigenlijk wordt onderzocht met de funderingsinspectieput.
U bezit een woning in het projectgebied. Dit gebied is uitgekozen, omdat het zich in een risicogebied bevindt voor funderingsproblematiek. Door middel van nieuwsbrieven, bijeenkomsten, de Funderingsbrochure en wijkbezoeken informeren wij u zo zorgvuldig mogelijk over ons project en uw mogelijkheden. Benieuwd wanneer wij in de buurt zijn? Kijk bij het kopje agenda.
Funderingsonderzoek
Om de staat van uw fundering te weten is onderzoek nodig. Dit onderzoek is niet verplicht, maar raden wij wel sterk aan. Veel panden delen de fundering. Daarom moeten deze panden gezamenlijk onderzocht worden. Dit is één van de subsidievoorwaarden. Een tweede voorwaarde van de subsidie is dat het onderzoek wordt uitgevoerd door een erkend onderzoeksbureau. Zo bent u gegarandeerd van een kwalitatief goed onderzoek.
Kom in contact
Het onderzoek wordt uitgevoerd per blok. In een blok delen de panden meestal de fundering. Ga daarom het gesprek aan met uw buren en inventariseer wie wel en niet wil deelnemen aan onderzoek. Benieuwd in welk blok uw woning valt? Kijk bij het kopje blokken en contactpersonen.
Funderingskracht raadt u aan om een contactpersoon aan te wijzen voor de organisatie binnen uw blok.
Offertes
U of uw contactpersoon kan vrijblijvend een offerte aanvragen bij een erkend onderzoeksbureau. U vindt de onderzoeksbureaus die in aanmerking komen voor subsidie door hier te klikken. Wij raden aan om meerdere offertes aan te vragen en deze gezamenlijk met de andere huiseigenaren te bespreken.
U kunt de offertes naar ons sturen voor een subsidie indicatie. Zo heeft u van tevoren inzicht in de subsidie én eigen bijdrage.
Subsidie en eigen bijdrage
De subsidie van de gemeente Rotterdam is maximaal 75% van de onderzoekskosten, met een maximumbedrag van € 1.500 per huiseigenaar/per kalenderjaar. De overige kosten zijn de eigen bijdragen van de deelnemende huiseigenaren.
De subsidie wordt door de gemeente Rotterdam berekend op basis van het aantal wooneenheden in een blok. Een eigenaar kan meerdere wooneenheden bezitten.
Opdracht geven
Als uw blok een keuze heeft gemaakt uit de verschillende offertes, dan kunt u of uw contactpersoon de opdracht geven aan het onderzoeksbureau. Spreek een startdatum af en het onderzoek kan worden uitgevoerd.
Let op: het onderzoeksbureau vraagt de subsidie voor u aan. Dit hoeft u niet zelf te doen. Wel moeten zij gemachtigd zijn om dit voor iedere deelnemende eigenaar aan te vragen.
Het onderzoeksrapport wordt gedeeld met alle deelnemende eigenaren én de gemeente.
Onderzoeksblokken
Op de interactieve kaart hieronder ziet u de blokkenindeling. Als u op uw eigen woning klikt krijgt u de naam van het blok te zien.
De kaart beschikt over verschillende lagen:
Adressen: De adressen met een blauw bolletje zijn actief in het project. De adressen met een rood bolletje zijn afgevallen (bijvoorbeeld omdat er geen houten palen onder zitten of er al herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd.
Onderzoeksblokken: In deze laag ziet u de blokindeling. U doet samen met de eigenaren uit uw blok funderingsonderzoek.
Eigendomssituatie: Deze laag laat de eigendomssituatie zien in uw blok. Heeft de woningbouwcorporatie bezit in uw blok? Neem contact met ons op, dan kunnen wij kijken of u samen met de woningbouwcorporatie onderzoek kunt doen.
Hieronder ziet u de blokindeling in de tabellen.
Wanneer er een contactpersoon aanwezig is hebben wij het blok in de lijst groen gemarkeerd.
Zijn aanliggende blokken samen verder gegaan? Dan zijn deze beiden geel gemarkeerd.
Doet een blok niet mee? Dan is deze rood gemarkeerd in de lijst