Stappenplan

Om u verder op weg te helpen richting funderingsonderzoek, is een stappenplan gemaakt. Hierin leest u welke stappen u kunt zetten om gezamenlijk, gesubsidieerd funderingsonderzoek uit te laten voeren.

STAP 1
STAP 2
STAP 3

Wij informeren u
Door middel van nieuwsbrieven, bijeenkomsten, de Funderingsbrochure en wijkbezoeken informeren wij u over het project in uw wijk en uw mogelijkheden. Vragen? Wij zijn bereikbaar per e-mail en telefoon.

Kom in contact en wijs een contactpersoon aan
Kom in contact met ons én met uw buren. Het onderzoek wordt uitgevoerd per blok. Wij raden de eigenaren binnen een blok aan om één of meerdere contactpersonen aan te wijzen. Als contactpersoon zorgt u voor goede organisatie en communicatie met de buren. Ook bent u voor ons het aanspreekpunt van uw blok.

Bespreek de deelname binnen uw blok
Het doel is dat alle huiseigenaren binnen een blok deelnemen aan funderingsonderzoek. Zo is iedere eigenaar op de hoogte van de staat van de fundering én het scheelt in de onderzoekskosten.

 

STAP 4
STAP 5
STAP 6

Vraag offertes aan bij erkende onderzoeksbureaus
Vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende onderzoeksbureaus. Wij raden u aan minimaal twee en maximaal 4 offertes aan te vragen. De onderzoeksbureaus zijn geselecteerd door het Funderingsloket en komen in aanmerking voor de subsidie. Welke bureaus dit zijn kunt u op onze website vinden bij Onderzoeksbureaus.

Stuur de offerte door en vraag een subsidie indicatie aan
De ontvangen offertes stuurt u  naar Funderingskracht voor een subsidie indicatie. Zo heeft u direct inzicht in de eigen bijdrage die u aan het onderzoeksbureau betaalt na afloop van het onderzoek.

Geef opdracht en start!
Bespreek samen met uw buren voor welke offerte u kiest en ken de opdracht toe aan het onderzoeksbureau. Het onderzoeksbureau vraagt de subsidie voor u aan bij de gemeente door middel van een machtigingsformulier. Dit hoeft u niet zelf te doen. Na afloop van het onderzoek ontvangen alle eigenaren én de gemeente het onderzoeksrapport.